Jaak Allik: tühja trummi lõppematu tagumine

Jaak Allik
, teatrikriitik
Copy
Isamaa, Keskerakonna ja EKRE allkirjastatud koalitsioonilepe näeb ette referendumi korraldamist, et teada saada kas abielu peaks jääma Eestis mehe ja naise vaheliseks liiduks.
Isamaa, Keskerakonna ja EKRE allkirjastatud koalitsioonilepe näeb ette referendumi korraldamist, et teada saada kas abielu peaks jääma Eestis mehe ja naise vaheliseks liiduks. Foto: Tairo Lutter

OLEN ABIELU mõiste ümber käivasse elavasse arutellu seni suhtunud kui filoloogilisse diskussiooni. Ma lihtsalt ei suuda uskuda, et keegi arvaks, nagu võiks mis tahes mõiste kokkuleppeline määratlemine, olgu või põhiseaduses, mõjutada kuidagi reaalseid inimestevahelisi peresuhteid.

Jätaksin abielu sakramendi rahulikult kiriku hoolde, ­ootama aega, kui meie kirikuisad jõuavad järele hingelt palju avatumatele Skandinaavia ja Saksamaa kolleegidele, kes on juba mõnda aega ka samasoolistele paaridele seda sakramenti võimaldanud. Peaasi, et kõik paarid, kes kooselu vormistamist soovivad, oleksid seaduse ees juriidiliselt võrdsete õiguste ja kohustustega, nagu 2014. aastal vastuvõetud kooseluseadus seda ka võimaldab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles