Koroonaproovi võtmine kolis bussist telki

Üllar Priks
, reporter
Copy
Kui varem kutsuti prooviandjad ükshaaval bussi, siis nüüd saavad nad oodata järjekorras soojas autos ning anda proovi liiklusvahendist väljumata.
Kui varem kutsuti prooviandjad ükshaaval bussi, siis nüüd saavad nad oodata järjekorras soojas autos ning anda proovi liiklusvahendist väljumata. Foto: Elmo Riig

1. detsembrist saab Viljandi turu parklas koroonaproovi anda jälle autost nagu kevadel. Medicumi juhi, avaliku testimise koordinaatori Tõnis Alliku sõnul suudetakse sedasi võtta rohkem proove ja inimesed ei pea enam jaheda ilmaga õues ootama. Samas on võimalik proovi anda ka jalgsi tulijatel.

Viljandis võeti seni saatekirjaga inimestelt ninaneeluproovi bussist, mille Synlab oli selleks tarbeks hankinud ja sisustanud. Möödunud nädalal vahetati see proovivõtutelgi vastu.

"Esiteks teenindas buss kahte linna. Et Viljandis proovile tulla soovijate arv kasvas ja perearstid väljastasid rohkem saatekirju, paigaldasime Qvalitase meedikute abiga telgi. Nii saame võimaldada suurema arvu inimeste testile pääsemist Viljandis," rääkis Allik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles