Nädala väljakutse. Peidetud peod

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Peod on toredad, aga praegu võiks peoruumid pigem tühjad olla. Kuidas motiveerida meelelahutuskohtade omanikke piiranguid väga tõsiselt võtma?
Peod on toredad, aga praegu võiks peoruumid pigem tühjad olla. Kuidas motiveerida meelelahutuskohtade omanikke piiranguid väga tõsiselt võtma? Foto: Fiphoto

Eelmisel laupäeval sai politsei Viljandimaal kaks väljakutset lubatust hilisemal ajal kestvale peole. See polnud politseinikele midagi uut, sest ka nädal varem olid nad selliseid väljakutseid saanud. See pole midagi erilist ka Eestis, sest näiteks Saaremaa vallavõimud sattusid hiljuti peale mitmesaja osalisega juubelipeole, kus hajutamisest polnud juttugi.

Ühest küljest paneb see hambaid kiristama: no kuidas ometi ei mõisteta, et keelde pole kehtestatud lihtsalt keelamisrõõmust? Teisalt võib peokohtade omanikke inimlikul tasandil mõista. Neile tahetakse anda raha ajal, kui nende sissetulekute ja igapäevase leiva teenimise kohal ripub suur kirves. Ka neil on vaja lapsed toita ja töötajatele palka maksta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles