Linn pikendab huvikoolide distantsõpet ja jätab noortekeskuse ruumid suletuks

Sakala
Copy
Lisaks huvikoolide distantsõppe pikenemisele jääb hetkel suletuks ka Viljandi avatud noortetuba.
Lisaks huvikoolide distantsõppe pikenemisele jääb hetkel suletuks ka Viljandi avatud noortetuba. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus andis teada, et otsustas pikendada huvikoolide distantsõppe perioodi ja jätta noortekeskuse ruumid suletuks jõuluvaheaja lõpuni.

Linna avalike suhete juhi Maarja Everti saadetud pressiteates on kirjas, et linnavalitsus otsustas täna jätkata üldhariduskoolide õpilaste kontaktide vähendamise huvides Viljandi huvikoolides distantsõpet ja ära jätta tegevused noortekeskuse ruumides jõuluvaheaja lõpuni. Otsuse järgi jäävad avatud noortekeskuse ruumid suletuks ning noorsootööd tehakse välitingimustes ja digitaalkeskkonnas.

Linnavalitsus on seisukohal, et huvitegevusel on oluline roll laste ja noorte vaimse tervise säilitamises stressiolukorras. Seetõttu ei jäeta huviringe ära ja lubatud on osaline kontaktõpe. Ruumis on lubatud individuaaltunde anda esimese kahe õppeastme õpilastele ja grupitunde kuni kümnele õpilasele kord nädalas.

Seatud piirangud tulenevad kasvutrendis koroonaleviku olukorrast Viljandimaal, terviseameti üldistest suunistest ja 3. detsembrist kehtivatest üleriiklikest koroonaviiruse leviku vastastest piirangutest ja meetmetest.

Piirangud huvikoolide ja noortekeskuse tegevustes kehtivad 5. detsembrist 10. jaanuarini. Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet hindab pidevalt olukorda ning linnavalitsus pikendab vajaduse korral piiranguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles