Lein, viljatus, raseduskriis. Aasta vabatahtlik on nõustamiskabineti valusad teemad ise läbi elanud

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kogemusnõustaja Triinu Tintsi töö on tegelda väga valusate ja õrnade teemadega. Pärast nõustamist koju minnes on ta abikaasa ja ema ning selleks on ta õppinud ka ennast hoidma.
Kogemusnõustaja Triinu Tintsi töö on tegelda väga valusate ja õrnade teemadega. Pärast nõustamist koju minnes on ta abikaasa ja ema ning selleks on ta õppinud ka ennast hoidma. Foto: Elmo Riig

Triinu Tints sai eelmisel nädalal presidendilt aasta vabatahtliku tunnustuse. Teemad, milles ta teisi aitab, on väga õrnad ja valusad, kuid südikust nendega tegelemiseks jätkub, sest tal endal on need läbi elatud.

Aasta vabatahtlik tegutseb mittetulundusühingutes Vaikuse Lapsed ja Viljatusravi Tugikeskus, pakkudes Viljandi Perepesas kogemus-, raseduskriisi ning leinanõustamist.

Triinu Tints, kuidas te sattusite sellisele alale?

Ma räägin viljatusest ja viljatusravist, lapse surmast ja leinast. Kõik need olen ise läbi elanud, sest kogemusnõustaja saabki rääkida teemadel, mis on endal läbi elatud. Ühel hetkel tundsin, et minus on tahet abistada neid, kes peavad samasugust teed käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles