Nimevõistluse võitja selgub laupäeval

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Vangla asemele kaubamaja ehitava firma esindaja kinnitas, et keskuse nimi on välja valitud ning nimevõistluse võitjadki loositud, kuid avalikuks tehakse need laupäevases, 28. jaanuari «Sakalas».

«Palun viivituse pärast vabandust, aga nime ja võitjate avalikustamine on seotud kaubamärgi kaitsmisega,» selgitas keskust rajava Eften Capitali projektijuht Toomas Õun.

Keskuse omanik on otsustanud, et enne kui nimi avalikustatakse, peab kontrollima, kas seda on võimalik kasutada. Seejärel tuleb nimi kaubamärgina kaitsta ja alles siis võib selle avalikustada.

Õuna sõnul on Eestis juhtunud, et mõnele keskusele nimepanekuks on korraldatud samasugune võistlus, kuid pärast võitja väljakuulutamist on keegi pahatahtlik inimene nime kasutamise patenteerinud ja pakkunud seda müüa.

Et keskus saaks nime kaubamärgina ära kaitsta, on vaja kujundada ka logo ning Õuna sõnul kulub juriidilise protsessi läbiviimiseks kogu järgmine töönädal. «Me ei osanud ette näha, et protsess nii pikaks venib,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles