Soome koduklubi kõrgliigasse aidanud Argo Arbeiter: "Oli keeruline hooaeg. Oi, kurja, oli väga keeruline see koroonaaeg, aga tulime sellest edukalt välja."

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandist pärit ja tänavu teist hooaega Soomes KTP jalgpalliklubi peatreeneri ametis olev Argo Arbeiter tüüris seni esiliigas mänginud meeskonna hooaja keerulisusest hoolimata kõrgliigasse.
Viljandist pärit ja tänavu teist hooaega Soomes KTP jalgpalliklubi peatreeneri ametis olev Argo Arbeiter tüüris seni esiliigas mänginud meeskonna hooaja keerulisusest hoolimata kõrgliigasse. Foto: Brit Maria Tael

Ei ole just tavaline, et eestlasest jalgpallitreener juhendab välismaa kõrgliiga võistkonda. Järgmisest hooajast teeb seda aga Soome Kotka TP klubi esiliigast kõrgseltskonda tüürinud Viljandist pärit treener ja praeguses kodulinnas kangelaseks tõusnud Argo Arbeiter.

«Käid sa siis tänaval, istud kohvikus, oled poes või ujulas – alati on keegi, kes tahab rääkida või oma mõtteid jagada. Seal on see teistmoodi kui siin. Pole sellist oma ruumi, et käia rahulikult ringi,» kirjeldas Arbeiter Kotkas valitsevat parimas mõttes jalgpallihullust. «Soomlane on väga palju seltskondlikum. Nad on tegelikult korralikud lobamokad. Istud kohvikus ja jood kohvi, ikka tullakse juurde. Ja kui ei räägita jalgpallist, siis räägitakse muust.»

Mõelda vaid – töötada jalgpallitreenerina sellises keskkonnas ... Veel enam – tüürida koduklubi esiliiga meeskond kõrgliigasse ... Muide, KTP on sama klubi, kus Arbeiter pisut üle 20 aasta tagasi mängijana samuti meeskonnaga kõrgliigasse pressis. Nii ongi ta Soome meedias pälvinud sangari tiitli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles