Anonüümne koalitsioon toetab heldelt mulke

Eget Velleste
, reporter
Copy
Pildil on Abja-Paluoja Mulgi mehe kuju. Tänavusest katuserahast tõotab mulkidele heldelt kõlisevat tulla. Regionaalsete investeeringute ehk katuseraha kasutamiseks on koalitsioonierakonnad teinud kokku Viljandimaale ettepanekuid 260 000 euro väärtuses. Neist 121 000 tõotab minna Mulgi valda.
Pildil on Abja-Paluoja Mulgi mehe kuju. Tänavusest katuserahast tõotab mulkidele heldelt kõlisevat tulla. Regionaalsete investeeringute ehk katuseraha kasutamiseks on koalitsioonierakonnad teinud kokku Viljandimaale ettepanekuid 260 000 euro väärtuses. Neist 121 000 tõotab minna Mulgi valda. Foto: Urmas Luik

Koalitsioonierakondadelt Viljandimaale regionaalsetest investeeringutest ehk katuserahast läheb ligi pool Mulgi valda, kuid ei ole teada, mis partei millise summa andmiseks ettepaneku on teinud. Anonüümseks jääda soovivad erakonnad leiavad, et raha jagajatest on olulisem see, kuhu raha läheb. Opositsioonilise Reformierakonna saadik Jürgen Ligi nimetab olukorda kollektiivseks korruptsiooniks.

Esmaspäeval laekusid riigikogule koalitsioonierakondade ja sotsiaaldemokraatide ettepanekud tänavuse katuseraha jagamiseks. Koalitsioonierakondadel oli regionaalseteks investeeringuteks kasutada 6,385 miljonit ja sotsiaaldemokraatidel 350 000 eurot. Reformierakondlased otsustasid kolmandat aastat, et ei osale katuseraha jagamises.

Vastik, vale ja korruptiivne

Viljandimaalt riigikokku valitud reformierakondlane Jürgen Ligi kritiseerib katuseraha jagamise korda, sest tema hinnangul ei ole see aus konkurss, vaid olukord, kus erakonnad lähtuvad isiklikest huvidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles