Päranduseks jäetud korterile kandideerib üks tubli pere

Margus Haav
, reporter
Copy
Endise pedagoogi vallale pärandatud neljatoaline korter on kolmekorruselises majas üsna Mustla keskel.
Endise pedagoogi vallale pärandatud neljatoaline korter on kolmekorruselises majas üsna Mustla keskel. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallavalitsus seisis novembri alguses silmitsi tavatu küsimusega, kuidas leida päranduseks jäetud Mustla neljatoalisele korterile uus omanik. Pärandaja seatud nõuetele vastava perekonna peab testamendi järgi valima vallavolikogu sotsiaalkomisjon koos Tarvastu gümnaasiumi lapsevanemate esindajaga.

Kuigi võis tunduda, et kõigile testamendi tingimustele vastavat peret leida on raske, kui mitte võimatu, siis ometi üks selline leidus. Valiku tegemine aga pole kergete killast. Kevadel surnud endine kooliõpetaja pärandas oma korteri sellisele noorele perele, kes elab endise Tarvastu valla piirkonnas ja kus kaks vanemat kasvatab kahte või kolme last. Lisaks peab perel olema raskusi elutingimuste ja laste koolitamisega, vanemad peavad olema töökad ja ausad ning armastama lapsi, kodu ja puhtust. Ühtlasi peavad olema vanemad igati eeskujuks laste kasvatamises ning hooldama pärandaja hauaplatsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles