Sünoptilised märgid viitavad soojale talvele

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Lumememmede tegemiseks lund kolmel talvekuul ilmselt leiab ja külmgi võib külas käia, aga korralikule talvele siiski panustada ei tasu.
Lumememmede tegemiseks lund kolmel talvekuul ilmselt leiab ja külmgi võib külas käia, aga korralikule talvele siiski panustada ei tasu. Foto: Elmo Riig

Keskkonnaagentuuri ilmateenistuse ilmaprognooside osakonna sünoptik Helve Meitern analüüsis ilmamudeleid ja muid nüansse ning need annavad alust ennustada sooja talve.

«Eesti viimase 30 aasta talve keskmine õhutemperatuur on tõusnud –3,3 kraadini, mis on kraad ja veidi enamgi kõrgem, kui oli paar aastakümmet tagasi,» lausus ta. «Möödunud kuuel aastal on talve keskmine õhutemperatuur viimasest keskmisest olnud tavapärasest märksa kõrgem, kusjuures eelmisel talvel lausa ligi kuus kraadi tavapärasest soojem.»

Meitern tõdes, et kui veel mõni aasta tagasi saabus esimene korralik talveilm – olgugi korraks – oktoobri teisel poolel, siis tänavu käis temperatuurikõver septembrist novembri lõpuni tavapärasest märksa kõrgemat rada pidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles