Viljandimaale lisandus kolm koroonapositiivset

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandimaale lisandus ööpäevaga kolm koroonahaiget.
Viljandimaale lisandus ööpäevaga kolm koroonahaiget. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4154 koroonaviiruse proovi, neist esmaseid positiivseid oli 191 ehk 4,6 protsenti koguarvust. Viljandimaale lisandus kolm uut nakatunut. Üks neist oli saanud viiruse töökohalt ning kahe puhul nakkusallikas ei selgunud.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid proovitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 95 inimesel. Harjumaa uutest juhtumitest 74 on Tallinnas. Ida-Virumaale lisandus 31 ning Tartumaale 26 uut positiivset. Võrumaale tuli juurde seitse nakatunut ning Rapla-, Saare- ja Lääne-Virumaale neli. Pärnumaale lisandus kolm ning Hiiu-, Lääne- ja Põlvamaale kaks viirusekandjat. Järva- ja Jõgevamaale tuli juurde üks uus nakatunu. Kuuel positiivse proovi andnul polnud rahvastikuregistris elukohta märgitud.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 336,12 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud proovide koguarvust on 6,1 protsenti.

Terviseameti jälgimisel on ligi 27 500 inimest.

1. detsembri hommikul viibis haiglas 206 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel oli neist 12. Koju saadeti 14 inimest, kolm viidi üle teise haiglasse ja kolm viidi üle mitte-COVID-19 osakonda. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati 27.

Ööpäeva jooksul suri kolm koroonaviirusega nakatunud inimest: 86-, 88- ja 90-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 121 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles