19. Mulgi märgi pälvis Kalda Mesila

Sakala
Copy
19. Mulgi märgi sai Kalda mesila. Pildil peremees Mihkel Kalda ja auhinda üle andev Dmitri Orav.
19. Mulgi märgi sai Kalda mesila. Pildil peremees Mihkel Kalda ja auhinda üle andev Dmitri Orav. Foto: Tuuli McGinley

Mittetulundusühing Mulgimaa Arenduskoda andis välja 19. Mulgi märgi. Selle au osaliseks sai osaühing Kalda Mesila.

Mulgimaa arenduskoja saadetud pressiteate andmetel on see noor mesindusettevõte, mis tegutseb ajaloolisel Mulgimaal ning panustab võimaluste piires kohaliku piirkonna arengusse ja loodushoidu. Arenduskoja juhatuse esimees Dmitri Orav sõnas, et Kalda Mesila eestvedaja Mihkel Kalda on tubli noor ettevõtja, kes on aidanud kaasa piirkonna mesinduse arengule. "Noore taluperemehena on ta väga edasipüüdlik ja ettevõtlik ning on juba praeguseks saavutanud märkimisväärse tootmismahu," kiitis Orav.

Mulgi märk on Mulgimaa arenduskoja jagatav tunnustus, millega tähistatakse Mulgimaal pakutavaid tooteid, teenuseid ja elamusi. Dmitri Orava sõnul aitab see märk toodetel ja teenustel eristuda ning tuua esile nende mulgimaist päritolu. Ühtlasi annab Mulgi märk oma panuse piirkonna maine kujundamisse ja tuntuse suurendamisse ning teadvustab selle kandjate ühist identiteeti.

Esimesed Mulgi märgid anti välja eelmise aasta alguses. Varem on Mulgi märgi saanud näiteks Chaga Health, Popsi Köök, Mulgi Pruulikoda, Lõõtsavägilased, Mulke Crisps, Seedri Puukool ja Polli Mõis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles