Serviti kiirele mängule Viljandi käsipallurid rohtu ei leidnud

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandlastel tuli Põlva käsipalluritele alla vanduda.
Viljandlastel tuli Põlva käsipalluritele alla vanduda. Foto: Marko Saarm

Käsipalli Balti liiga nädalavahetus lõppes pühapäeval mängudega Viljandis ja Tapal. Laupäeval liigaliidriks tõusnud Põlva Serviti sai teise võidu, alistades Viljandi HC kindlalt 27:14 (15:8).

Serviti kasvatas edu, juhtides nüüd Balti liigat 14 punktiga. Mänge vähem pidanud Läti meister Dobele ZRHK Tenaxil on kümme silma. Kehra ja Viljandi paiknevad 6.-7. kohal kaheksa punktiga ning Tapa jätkab kahe punktiga kümnendal tabeliastmel.

"Tegime Serviti elu täna lihtsaks. Korra nagu saime mängu käima, aga siis kukkusime auku. Eriti just rünnaku pool ei toiminud, loogilised lahendused ja viskejõud kadusid ära ning teravusi ei suutnud luua. Kaitse koha pealt pole nädalavahetuse kohta liiga palju halba öelda ja Rasmus Ots tegi mõlemal päeval hea partii," analüüsis Viljandi peatreener Marko Koks.

Viljandis kohtusid kodumeeskond ja Serviti juba viiendat korda viimase kolme kuu jooksul. Seni olid põlvalased võitnud kõik vastasseisud ja neil oli Viljandi HC vastu 12-mänguline võiduseeria. Hästi alustati ka 13. järjekordse võidu püüdmist. Eston Varusk tegi mitu tõrjet ja Andris Celminš viis Serviti üheksandal minutil 4:1 juhtima.

Mulgid said mängu toimima ning Aleksander Pertelson seadis neli minutit hiljem jalule 4:4 viigi. Kui Serviti lõpetas kaheminutiliste karistuste hankimise, aeti mäng kiiremaks ja sellele Viljandi rohtu ei leidnud. Mathias Rebane lõpetas kolm kiirrünnakut järjest väravaga ja Kristjan Muuga tegi 24. minutil seisuks 12:5.

Viljandi üheksaminutiline väravata periood küll lõppes, aga vaheajaks juhtis Serviti 15:8. Teist pooltundi alustasid võõrustajad isukalt ning Mihkel Lõpp ja Pertelson vähendasid kaotusseisu viieväravaliseks. Vahepeal särasid väravavahid Rasmus Ots ning Varuskit asendanud Christofer Viilop, sest kümneminutiline periood mängiti 1:1. 

Viljandis kohtusid kodumeeskond ja Serviti juba viiendat korda viimase kolme kuu jooksul.
Viljandis kohtusid kodumeeskond ja Serviti juba viiendat korda viimase kolme kuu jooksul. Foto: Marko Saarm

Seejärel põgenes Serviti juba püüdmatult eest, kui tehti 6:0 vahespurt ja Henri Hiiendi tabamuse järel oli seis 25:12. Põlvalased said nädalavahetuse teise võidu tulemusega 27:14 ja nende kasuks viskas Alfred Timmo kuus ja Rebane neli väravat. Viljandi poolel tabas Hendrik Koks viis ja Pertelson kolm korda.

"Eks vastased olid muidugi erinevad, aga laupäeval olime Tapa vastu väga hästi mänguks valmis. Eriti just avapoolajal tegime ideaalilähedase esituse – domineerisime kohtumist ja viskasime tagant hästi. Eks sinna kulus jõudu ka ja pika pausi järel kaks päeva järjest mängida polnud lihtne," lisas viljandlaste juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles