Sügishooaeg on olnud muusikastuudio Cantabile õpilastele edukas

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Laululaps Mait Eduard Soonik
Laululaps Mait Eduard Soonik Foto: HEDI-KAI PAI

Novembrikuus peeti Sakala kultuurikeskuses Viljandi linna ja maakonna noorte lauljate konkurss "Hoogsas rütmis", kus osalesid 3–19-aastased lauluhuvilised. Konkursil valiti 3–13-aastaste seast Eesti Televisiooni "Tähtede lava" võistlusel Viljandi linna ja maakonda esindavad laululapsed.

Viljandis tegutseva muusikastuudio Cantabile õpilaste hulgast pääses telesaatesse laulma 3–7-aastaste laste vanusegrupis Mait Eduard Soonik ning 11–13-aastaste vanusegrupis Marcella Emilie Soonik, kes said žüriilt üksmeelsed maksimumpunktid.

Eripreemia vääriliseks tunnistati 3–7-aastaste vanusegrupis Alondra Luule Sandermat, 14–16-aastaste vanusegrupis Marta Soro ja Maarja Õmblus ning 17–19-aastaste vanusegrupis Greta Raudsepp ja Herta Soro. Žüriisse kuulusid laulja ja hääleseadja Triin Ella, teleprodutsent Kadi Katariine Priske, muusik ja helilooja Urmas Lattikas, Eesti Raadio laste laulustuudio juht Kadri Hunt ning hääleseadja ja dirigent Külli Kiivet. 

Laululaps Marcella Emilie Soonik
Laululaps Marcella Emilie Soonik Foto: Jaan Männik

Möödunud nädalavahetusel peeti Tartumaal Ülenurmes üleriigiline noorte lauljate konkurss "Jõulutäht 2020". Sel aastal oli konkurss demovooruga. Finaalvõistlusele valiti igast vanusegrupist 8–9 noort lauljat. Muusikastuudio Cantabile õpilastest pääses võistluse finaali kolm õpilast: Marcella Emilie Soonik, Maarja Õmblus ja Sandra Vesseluha.

Marcella Emilie Soonik ja Sandra Vesseluha saavutasid mõlemad oma vanusegrupis esikoha. Õpilasi juhendas ja saatis klaveril muusikastuudio Cantabile juht Hedi-Kai Pai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles