Viljandi kesklinnas ei käi liiklus ja märgid kokku

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Vana-Vaksali tänav on liiklusmärgiga tähistatud kui õueala, kust ei tohi peatumata või parkimata läbi sõita. Suured bussid seal üldse parkida ei tohi.
Vana-Vaksali tänav on liiklusmärgiga tähistatud kui õueala, kust ei tohi peatumata või parkimata läbi sõita. Suured bussid seal üldse parkida ei tohi. Foto: Elmo Riig

Teetööde tõttu on Viljandi kesklinnas kujunenud olukord, kus liiklejad ei arvesta uue liiklusmärgiga või toimivad sisetunde ajel, sest tähiseid pole veel paigaldada jõutud.

Praegu on remondis Vaksali tänav ning liiklus on suunatud ringi Reinu tee ja Hariduse tänava kaudu. Samas sõidab osa juhte Vana-Vaksali tänavat mööda, mis on muudetud ühesuunaliseks ja ühtlasi õuealaks. Kohe õueala märgi taha paremat kätt on tehtud parkimiskoht kahele bussile.

Liiklusseadus ütleb, et mootorsõiduk võib õuealale sõita vaid peatumiseks või parkimiseks. Parkida tohib seal aga ainult A- ja B-kategooria ning D1-alamkategooria mootorsõidukit. Viimati nimetatud kategooria tähistab sõidukit, mis on kavandatud ja valmistatud vedama lisaks juhile veel kuni 16 sõitjat ning mille pikkus ei ületa kaheksat meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles