Linnagaleriis saab nädala pärast imetleda looduse vorme ja mustreid

Eget Velleste
, reporter
Copy
Maarit Mälgi "Sarvik". Savi, põletus, punane glasuur. 2020
Maarit Mälgi "Sarvik". Savi, põletus, punane glasuur. 2020 Foto: Evelin Lumi

Reedel, 4. detsembril avatakse Viljandi linnagaleriis Maarit Mälgi skulptuurinäitus "Orgaanika II", millega kunstnik soovib vaatajale näidata looduse ilu.

Nagu galerii pressiteate vahendusel nendib, ergutavad Mälgi keraamilised skulptuurid vaataja visuaalset taju ning skulptuure täiendavad graafilised lehed floora ja fauna teemadel.

"Oma loomes püüan vaatajale näidata looduse mustreid, vorme ja rütme," märgib Mälgi ning lisab, et loodetavasti jõuavad inimesed looduse esteetilisust terasemalt märgates suurema hoolimiseni.

Selle aasta kevadel oli 1992. aastal sündinud Maarit Mälgil Tartu galeriis Noorus väljas isikunäitus "Orgaanika". Viljandis avatav "Orgaanika II" on selle omalaadne järg.

Tänavu kevadel lõpetas Maarit Mälgi kõrgema kunstikooli Pallas. Varem on ta viis aastat õppinud maaülikoolis loodusteadusi. Nii on loodus ja kunst tema silmis põimunud.

Loodushoidu südameasjaks pidav kunstnik usub, et muutused algavad väikestest sammudest. "Kui ühiskonna mõttemaailm tervikuna muutub, siis muutuvad ka väärtushinnangud ning otsused, mida me teeme," leiab ta.

Praegu elab ja loob Maarit Mälgi Viljandis.

Linnagaleriis avatava näituse valguskujundus on Karolin Tammelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles