Päästjad vabastasid tühja majja pugenud rebase

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Rebased jalutavad viimasel ajal üsna julgelt inimeste koduaedades ning võtavad vastu nende pakutavat toitu. Foto on illustratiivne,
Rebased jalutavad viimasel ajal üsna julgelt inimeste koduaedades ning võtavad vastu nende pakutavat toitu. Foto on illustratiivne, Foto: Pille-riin Saarse

Kolmapäeva pärastlõunal sõitsid päästjad Viljandi külje alla Peetrimõisa külla, kus üks rebane oli pugenud tühjalt seisvasse majja ja seal torude vahele kinni jäänud.

Päästjad panid looma kaela ümber silmuse, painutasid torud laiali, said ta nende vahelt kätte ning lasid looma vabadusse.

Viljandis on viimasel ajal nähtud rebaseid sagedasti. Inimesi nad ei karda, sest mõni pakub neile süüa. Septembris kirjutas Sakala, et Peetrimõisas kimbutab rebane kanu, kes mõnel inimesel aias elavad. Linnavalitsus võttis seisukoha, et rebaseid elurajoonis püüdma ei hakata, ning soovitas linlastel lõpetada metslooma toitmine, et see endale metsas jahimaad otsiks.

Üks noor rebane jäi suvel silma paljudele Uueveski ja Peetrimõisa elanikele. Julge loom uitas aedades ega põgenenud inimeste eest.

Eesti jahimeeste seltsi tegevjuht Tõnis Korts on Sakalale rääkinud, et metsloomadega tegelemine on linna pädevuses ning jahimeestel ei ole õigust tiheasustusmaal omatahtsi sellesse sekkuda. "Kui reinuvader tõesti kujuneb ohtlikuks, siis tuleks erinevaid variante kaaluda," tõdes Korts.

Viljandi keskkonnaspetsialist Villem Kutti rääkis tookord, et ta on nimetatud rebase toimetamistega kursis, ent esialgu ei tõtta ta vahele segama. "Tegemist on alles noore rebasekutsikaga ning on suur tõenäosus, et kui teda ei toideta, siis paari kuu jooksul läheb ta ise metsa," kõneles ametnik. "Kui jahimees looma kinni püüaks, siis läheks ta hukkamisele ning sellega ma esialgu ootaksin."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles