Täna on Viljandis doonoripäev

Sakala
Copy
Verevarud vajavad täiendamist ning seepärast on kõik terved ja puhanud inimesed doonoriks oodatud.
Verevarud vajavad täiendamist ning seepärast on kõik terved ja puhanud inimesed doonoriks oodatud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna on Viljandimaa doonorid oodatud Viljandisse Sakala keskusesse verd loovutama.

Verd saab loovutada kella 9.45–13. Tartu ülikooli kliinikumi verekeskus ütleb, et kõik terved ja abivalmis vereloovutajad on väga oodatud. Praegu on kriitilised A-positiivse vere varud, aga väiksed on ka kõigi teiste veregruppide varud.

Eestisiseseid piiranguid koroonaviiruse leviku tõttu doonorite valikus ei ole. Doonorid, kes põevad koroonat, verd loovutada ei või.

Kui doonor on selle haiguse läbi põdenud ja terve, võib ta verd loovutada 14 päeva pärast negatiivset RNA-testi või 28 päeva pärast sümptomite kadumist.

Kui doonor on kokku puutunud kinnitatud COVID-19 diagnoosiga inimesega, võib ta verd loovutada 14 päeva pärast kontakti haigega.

Kui doonor on reisinud välismaal, siis pärast COVID-19 levikupiirkonnast saabumist kehtib talle 14-päevane vereloovutamise keeld. Levikupiirkonnaks peetakse riike, kus koroonaviirusesse nakatumine on 50 haigusjuhtu 100 000 elaniku kohta või kõrgem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles