Kontrolli puudumisest hoolimata kannavad inimesed maski

Eget Velleste
, reporter
Copy
Viljandis umbes tund aega kestnud vaatluse tulemusena selgus, et enamikul inimestel oli nägu kaetud maskiga. Vähem leidus neid, kes tõmbasid näo katteks salli. Nende vahel oli vähesel määral ka inimesi, kes nägu üldse ei katnud.
Viljandis umbes tund aega kestnud vaatluse tulemusena selgus, et enamikul inimestel oli nägu kaetud maskiga. Vähem leidus neid, kes tõmbasid näo katteks salli. Nende vahel oli vähesel määral ka inimesi, kes nägu üldse ei katnud. Foto: Elmo Riig

Pole teada, kas suure trahvi hirmus või viiruseohu tõttu, aga enamik teisipäeva ennelõunal Viljandi avalikes ruumides liikuvaid inimesi kandis maski. Samas on seni selgusetu, kes hakkab maski kandmise järele valvama ning kes kirjutab rikkumiste eest trahve.

Teisipäevast on valitsuse otsusega kohustuslik avalikes ruumides liikudes katta nägu maski või salliga. Viiruse leviku tõkestamise piirangute täitmata jätmise korral on riigil õigus rakendada sunniraha, mille maksimaalne suurus on 9600 eurot ja mida võib määrata korduvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles