Mitu viljandlast andis Jaak Joala kuju vastu allkirja? Linnavalitsus veel ei tea

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi raekojas pole pöördumisele allkirja andnute seast viljandlasi veel välja sorteeritud.
Viljandi raekojas pole pöördumisele allkirja andnute seast viljandlasi veel välja sorteeritud. Foto: Marko Saarm

Viljandisse kavandatava Jaak Joala mälestuskuju loomise vastu kogutud 940 allkirja jõudsid koos petitsiooniga linnavalitsuseni täpselt nädal tagasi, kuid seni pole selgeks saanud, kui palju on allkirja andjate seas viljandlasi.

Veebilehel rahvaalgatus.ee võisid nädala jooksul Jaak Joala mälestuskuju loomise vastu allkirja anda kõik soovijad, kuid juriidiliselt lähevad arvesse ainult Viljandi kodanike hääled. Et linnavalitsusel tekiks kohustus oma 12. oktoobri otsus üle vaadata, peab petitsioonil olema vähemalt 173 allkirja, mis on ehk protsent linnakodanikest.

Sihtasutuse Eesti Koostöö Kogu rahvaalgatuse kodulehel ei ole võimalik piirata allkirjade andmist omavalitsuste kaupa, seega saadetakse kõik allkirjad edasi kõnealusele valla- või linnavalitsusele ning sealne ametnik saab rahvastikuregistri abil selgeks teha, kelle allkiri läheb arvesse ja kelle oma mitte.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete esindaja Maarja Evert kinnitas Sakalale, et allkirjad jõudsid linnavalitsusse 17. novembril ning praeguseks pole veel viljandlasi nende seast välja selekteeritud.

"Allkirju kontrollitakse ja linnavalitsus teeb seda võimalikult kiiresti," lausus Evert, aga ta ei osanud arvata, kui kaua see aega võtab.

Kaks viljandlannat algatasid petitsiooni otsuse vastu, millega linnavalitsus sõlmis lepingu mittetulundusühinguga Meie Viljandi ning toetas kuju loomist 50 000 euroga. Rahvaalgatuse loojate hinnangul oli mälestuskuju loomiseni viinud otsustusprotsess vale.

Viljandi linnapea Madis Timpson on kinnitanud, et kui petitsioon linnavalitsuseni jõuab, arutatakse selles sisalduvaid nõudmisi kindlasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles