Noortetuba korraldab koos akadeemiaga keskkonnakonverentsi

Alice Lokk
, reporter
Copy
Kolmapäeval saab videosilla kaudu vaadata keskkonnakonverentsi.
Kolmapäeval saab videosilla kaudu vaadata keskkonnakonverentsi. Foto: Kuvatõmmis

Kolmapäeval korraldavad Viljandi kultuuriakadeemia ja avatud noortetuba videokonverentsi "Puhas jälg – alustades iseendast", et parandada inimeste keskkonnateadlikkust.

Videokonverents on Viljandi avatud noortetoa, noortetoa aktiivrühma ning kultuuriakadeemia tudengite koostööprojekt, mis käsitleb noortele ja kogukonnale vajalikke teemasid. Need on üksikisiku panus keskkonda, prügi sortimine, teadlik säästmine ja taaskasutus.

Projektijuht Rita Pomber ütles, et videokonverentsil saab kuulata erinevaid külalisi ning hankida teadmisi ja praktilisi oskusi, et jätta endast maha võimalikult puhas ökoloogiline jalajälg.

Konverentsi on võimalik jälgida veebi vahendusel. Link lisatakse konverentsi Facebooki ürituse lehele 25. novembril.

AJAKAVA

  • Kell 11–11.15. Viljandi gümnaasiumi prügijooksu eestvedaja Berit Sarap teeb ettekande "Ka väike prügi on suur!".
  • Kell 11.15–12. Keskkonnaaktivist, poliitikust kolme lapse ema ja erakonna Rohelised juht Zuzu Izmailova räägib keskkonnasõbralikust ja eetilisest tarbimisest, võimalustest ja kitsaskohtadest ning toob praktilisi näiteid, kuidas oma ökoloogilist jalajälge loovalt veelgi vähendada.
  • Kell 12–12.15 paus.
  • Kell 12.15–13.15. Acento.ee meeskond räägib, kuidas korraldada üritusi, mis koormaksid vähem keskkonda, ning kuidas jäätmeid vähendada ja liigiti koguda. Ettekandes tuuakse lihtsaid näiteid ja selgeid põhjendusi, miks meile kõigile on kasulik jäätmeteket vähendada. Samuti jagatakse häid nippe ning tehakse paar praktilist harjutust. 
  • Kell 13.15–14. Mittetulundusühingu Eesti Roheline Liikumine esindaja Marilin Eessalu räägib toidu targalt tarbimisest ning sellest, kuidas aidata kaasa jätkusuutliku tarbimise ideedele.
Allikas: Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles