Karl Toom pommitas Rootsis tosin väravat

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi HC kasvandik Karl Toom kõmmutas Rootsi meistrisarjas 12 väravat.
Viljandi HC kasvandik Karl Toom kõmmutas Rootsi meistrisarjas 12 väravat. Foto: EHF

Viljandi käsikpalliklubist sirgunud Karl Toom tegi laupäeval Rootsi meistrisarjas oma punktirekordi, kui viskas vastaste väravasse 12 palli.

Kui märtsis lõpetati mängud Rootsi meistriliigas, juhtis põhiturniiri tabelit Alingsås HK. Laupäeval kohtus see meeskond HK Varbergiga, mille rivistusse kuulub ka Karl Toom. Praegu on Vareberg meistrilligas eelviimasel kohal ning oli ka kohtumises suure osa mänguajast tagaajaja osas. Favoriidid ei suutnud aga pidurdada Karl Toomi viskeid ja nii sooritas Eesti koondiseski hiljuti säranud vasaksisemine koguni 24 pealeviset.

Väravasse maandus neist 12 ning väravaraame tabas veel kuus teele saadetud palli. Lisaks andis Toom neli resultatiivset söötu. Varberg sai magusa 30:28 (13:15) võidu ja tõusis kaheksa punkti peale, ent jätkab väljalangemistsoonis.

"Väga raske mäng, meie polnud eriti trenni saanud teha ja soosik Alingsåsil oli vist juba kolmas kohtumine nädala sees," rääkis Toom. "Teadsime, et meil on võimalus, ja kasutasime selle ära, saades väga magusa võidu. Kolistasin poste ega pannud mitut üks-üks-olukorda ära, nii et võinuks vabalt 15-16 kolli visata."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles