Esmaspäeval näeb Viljandi kogukonnakinos eelmise PÖFF-i publiku lemmikut

Sakala
Copy
Kogukonnakino toob igal esmaspäeva õhtul Centrumi kinos vaatajate ette väärtfilme.
Kogukonnakino toob igal esmaspäeva õhtul Centrumi kinos vaatajate ette väärtfilme. Foto: Allikas: Annika Vihmann

Kogukonnakino näitab novembris Pimedate Ööde filmifestivalil viimastel aastatel auhindu pälvinud linateoseid.

Nii tuleb esmaspäeva õhtul Centrumi kinos näitamisele mullu PÖFF-i publiku lemmiku tiitli võitnud Iraani film "Täiskuu aegu" ja TARTUFF-i programmis olnud Norra film "Autoportree".

"Täiskuu aegu" on tõsielusündmustel põhinev linateos, mis viib vaatajad kümnenditagusesse Iraani, kus Abdol Hamid armub kaunisse Faezeh'sse. Pärast abiellumist sõidavad nad elama mehe sugulaste juurde, seal aga selgub, et Hamid on seotud islamistidega ja naine on toodud sinna vaid uusi pühasõdalasi sünnitama.

Kogukonnakino eestvedaja Heldi Ruiso sõnul PÖFF-i tänavust põhiprogrammi veel Viljandisse tuua ei saa. "Et november möödub Eesti filmisõpradele tavaliselt PÖFF-i tähe all, otsustasime, et teeme PÖFF-i kuu ikka, aga näitame filme, mis on paaril viimasel festivalil auhindu võitnud. Nii ongi programmis filmid alates aastast 2017 ja lõpetades üsna värske linateosega "Täiskuu aegu", mis möödunud Pimedate Ööde filmifestivalil pälvis võimsa aplausi ja publiku lemmiku tiitli ning mida publiku nõudmisel näidati kordusseansilgi."

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme ning kinoklassikat kogu maailmast. Kord kuus eelneb kogukonnakino filmilinastusele kinokool kultuuriajakirjaniku ja filmisõbra Valner Valme juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles