Ühistranspordikeskus tahab luua Viljandisse uue bussiliinivõrgu

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandisse tahetakse luua uus bussiliinivõrgustik. Eelkõige tähendab see seda, et Viljandi linnas on eraldi terminal, kus bussid kokku saavad.
Viljandisse tahetakse luua uus bussiliinivõrgustik. Eelkõige tähendab see seda, et Viljandi linnas on eraldi terminal, kus bussid kokku saavad. Foto: Elmo Riig

Hiljaaegu valmis Viljandimaa avaliku liiniveo teenuskorralduse mudeli uuring, mille laiem eesmärk on kindlaks määrata uus Viljandi bussiliinivõrk ja leida koht, kus bussid ümberistumiste tarvis kokku saaksid.

Viljandimaa ühistranspordikeskuse juhataja Kaupo Kase ütles, et kevadel alanud ja novembri alguses lõppenud uuringuga vaadeldi, mismoodi peaksid bussid Viljandis ja selle lähiümbruses liikuma. "Töötasime välja uue Viljandi liinivõrgu ettepaneku, mille põhiline idee on selles, et kesklinnas saavad bussid omavahel kokku ja inimestel on mugav ümber istuda," lausus Kase.

Uuringus kasutati majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt saadud andmeid selle kohta, kuidas inimesed töö- ja elukoha vahel liiguvad. "Saime teada, millised on inimeste põhilised liikumissuunad, selleks kasutasime ka olemasoleva bussivõrgu andmeid," lisas Kase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles