Muuseumi direktor esitleb järgmisel nädalal raamatut

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak esitleb laupäeval muuseumi lugemissaalis oma teost "Eesti ohvitser ‒ langenud Vabadussõjas"
Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak esitleb laupäeval muuseumi lugemissaalis oma teost "Eesti ohvitser ‒ langenud Vabadussõjas" Foto: Elmo Riig

Järgmisel laupäeval, 28. novembril kell 12 esitleb Jaak Pihlak Viljandi muuseumi lugemissaalis oma raamatut "Eesti ohvitser ‒ langenud Vabadussõjas". Esitlusele tulijatel palutakse järgida koroonaviirusega seonduvaid nõudeid ning kanda maski.

Muuseumi direktori Pihlaku kirjutatud monograafia annab ülevaate vabadussõjas langenud Eesti rahvaväe ohvitseridest ja 1. detsembril 1924 kommunistlike mässajate tapetud Eesti sõjaväe juhtidest, lisaks kindralmajor Johan Undist, kes suri tõenäoliselt kommunistliku mõrtsuka atentaadis saadud vigastustesse sügaval rahuajal. Koguteose üldosas käsitletakse ohvitseride päritolu, hariduse ja vabadussõjaga seonduvaid üksikasju ning esitatakse kokkuvõte nende langemise, matmise ja mälestuse jäädvustamise kohta. Raamatu mahukam osa on ohvitseride elulood, millele on lisatud tollases perioodikas ilmunud kirjutised nende langemisest või matusetalitusest. Teos on illustreeritud arvukate fotodega, millest paljud avaldatakse esimest korda. Lisatud on kasutatud allikate, kirjanduse ja perioodika loend, samuti kohanimede võrdlus ning ingliskeelne lühikokkuvõte.

Raamatul on 328 lehekülge ning hinnaks saab olema 15 eurot. Müügilettidele ilmub see 28. novembril. Raamatu kirjastasid Viljandi muuseum ja Viljandimaa muinsuskaitse ühendus. Toimetaja oli Ain-Andris Vislapuu, inglise keelde tõlkija Ann Kuslap ning kujundaja ja küljendaja Herki Helves. Väljaandmist toetas Eesti sõjamuuseum.

"Eesti ohvitser ‒ langenud Vabadussõjas" 
"Eesti ohvitser ‒ langenud Vabadussõjas" Foto: Jaak Pihlak
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles