Tormituuled põhjustavad elektrikatkestusi

Margus Haav
, reporter
Copy
Elektriliini remonditööd.   
Elektriliini remonditööd.   Foto: Elmo Riig

Öötundidel Eestisse jõudnud tormituuled on põhjustanud üle maa kümneid elektririkkeid, kuid Elektrilevi kinnitusel on olukord kontrolli all. Viljandimaal oli ennelõunal elektrita paarsada majapidamist ning kõik nad asusid Mulgi valla territooriumil.

Et tuul on endiselt väga tugev ja mõnes piirkonnas prognoosi järgi tugevneb veelgi, on ohutuse seisukohast teatud liiki töid keerukas teha ning seetõttu võib rikete likvideerimine oodatust enam aega võtta. Elektrilevi lubab teha kõik võimaliku, et rikete korral vool võimalikult kiirelt majapidamistesse tagasi tuua. 

"Brigaadid toimetavad kõikjal Eestis ning võib öelda, et seis on kontrolli all. Kriitilist seisu pole õnneks üheski maakonnas," ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp. Eelkõige suursaartel ning mandri läänerannikul tormi mõõtmed võtnud tuul on Elektrilevi võrgus vooluta jätnud 2819 majapidamist.  

Ilmateenistuse info kohaselt puhub täna edelatuul sisemaal puhanguti kuni 20, rannikul kuni 23, saartel ja Soome lahe ääres kuni 25 meetrit sekundis. Tormiks kvalifitseerub tuul, mis puhub tugevusega 21 meetrit sekundis või enam.

Elektrilevi paneb inimestele südamele, et katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, sest juhtmetealune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Liinile langenud puu või mõne muu ohtliku olukorra nägijal palutakse helistada rikketelefonil 1343 või hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles