Osalt Viljandis vändatud nostalgiline komöödia jõuab lõpuks kinno

Margus Haav
, reporter
Copy
Filmi "Hüvasti, NSVL" võtted Viljandi haiglas. Pildil on näitlejad Ülle Kaljuste ja Tõnu Oja.
 
Filmi "Hüvasti, NSVL" võtted Viljandi haiglas. Pildil on näitlejad Ülle Kaljuste ja Tõnu Oja.  Foto: Marko Saarm

Järgmisest reedest näidatakse kinodes Lauri Randla esimest täispikka mängufilmi "Hüvasti, NSVL".  

Filmi peategelane on Johannes, kes sünnib eriskummalisse ingerisoome perre. Kui tema ema otsustab Soome tööle minna, jääb poiss Sillamäele vanavanemate kasvatada. Johannesel tuleb hakata üksinda elu tōsiasju avastama. "Hüvasti, NSVL" kõneleb Tarkkinenide pere värvikast elust Eestis nõukaaja viimastel aastatel.

Poolteist aasta tagasi oli filmi võttegrupp Viljandis haiglas. Võeti üles stseenid, mis tähistasid korraga nii filmi algust kui lõppu: viimased ülesvõtmist vajavad stseenid said teose avakaadriteks.

Filmi peategelast Johannest mängib Niklas Kouzmitchev, teistes osades on  Ülle Kaljuste, Tõnu Oja, Pääru Oja, Nika Savolainen, Jekaterina Novosjolova, Elene Baratšvili, Dima Bespalov, Anne Reemann, Piret Krumm ja teised. Film on eesti, ingeri ja vene keeles.

Kui Eesti vaatajate ette jõuab "Hüvasti, NSVL" nüüd, siis põhjanaabrite kinodes on see juba linastunud ja tõusis ühtlasi üheks läbi aegade edukaimaks Eesti filmiks sealses kinolevis. Eesti esilinastus oli kolmapäeval Pimedate Ööde filmifestivalil, kinolevisse jõuab film 27. novembrist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles