Viljandi haiglasse saab sisse vaid ühekorramaskiga

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Viljandi haiglas võib nüüdsest kasutada vaid ühekorramaske, mida jagatakse fuajees tasuta. Oma riidemaski peab haiglasoleku ajaks kotti panema.
Viljandi haiglas võib nüüdsest kasutada vaid ühekorramaske, mida jagatakse fuajees tasuta. Oma riidemaski peab haiglasoleku ajaks kotti panema. Foto: Elmo Riig

Viljandi haigla teatas esmaspäeval oma sotsiaalmeedia leheküljel, et sellest nädalast ei pääse enam haiglasse korduskasutatava maskiga, kuid haigla annab igale sisenejale kirurgilise maski.

"Haigla palub arvestada sellega, et vastuvõtule, uuringutele või analüüse andma tulles on kohustus kanda kirurgilist maski," seisab teates. 

Haigla kommunikatsioonijuht Ene Veiksaar ütles, et haigla personalil pole pädevust hinnata korduskasutatavate maskide kvaliteeti ning kõigi turvalisuse huvides on haigla juhtkont otsustanud sellise korra sisse seada.

"Inimene ei pea oma riidest maski ära viskama. Anname kõigile korduskasutatava maskiga patsientidele paberkoti, millesse inimene saab haiglas viibimise ajaks isikliku maski panna," rääkis Veiksaar. "Aga haiglas nõuame ühekordse kasutusega kirurgiliste maskide kandmist."

Alla 12-aastastele lastele ei ole maskikandmine kohustuslik, küll aga soovituslik. Lastele pakub haigla lastemaske.

Ene Veiksaare sõnul lähevad kasutatud maskid olmeprügi hulka. "Nakkuskahtlusega maskid kogutakse eraldi vastavalt nakkusohtlike jäätmete käitlemise korrale ja antakse vajaliku tegevusloaga jäätmekäitlejale," sõnas Veiksaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles