Noortevolikogu korraldab toetuste jagamise välkvooru

Sakala
Copy
Tänavu otsustas Viljandi noortevolikogu välja kuulutada toetuste jagamiseks lisavooru, et enne aasta lõppu anda noortele veel üks võimalus oma põnevate ideede elluviimiseks.
Tänavu otsustas Viljandi noortevolikogu välja kuulutada toetuste jagamiseks lisavooru, et enne aasta lõppu anda noortele veel üks võimalus oma põnevate ideede elluviimiseks. Foto: Silver Tõnisson

Viljandi noortevolikogu annab teada, et kohalikel noortel on võimalik veel viimast korda sel aastal küsida raha oma ideede elluviimiseks.

Kui varasematel aastatel on noortevolikogu andnud kohalike noorte ideedele toetust kindlatel aegadel kaks korda aastas, siis sel aastal otsustas noortevolikogu välja kuulutada lisavooru, et aasta lõpus anda veel üks võimalus põnevate ideede teostamiseks.

Erakorralise rahajagamise peamine ajend on kevadel toetust saanud projektid, mida polnud võimalik koroonaviiruse tõttu ellu viia, ning nüüd peavad tegijad saadud raha noortevolikogule tagastama. Näiteks ei saanud oma mõtet teostada noor, kes plaanis korraldada kolme Viljandi põhikooli ühist halloween'ipidu.

Noortevolikogu esimees Ursula Ilves ütles, et kuna viirus ei näi taanduvat, oodatakse just selliseid ideid, mida oleks võimalik teostada praeguses olukorras. "Teretulnud on muu hulgas sündmused, kuid need peaksid olema osalejatele ohutud. Näiteks sügisel sai kõige rohkem toetust Viljandi gümnaasiumi õpilasesinduse korraldatav autokino projekt, mille puhul puutuvad osalejad üksteisega minimaalselt kokku," rääkis Ilves. Samuti sai sügiseses voorus toetust mitu õpilasfirmat.

Taotlusi saab esitada 23. novembrini Spoku veebikeskkonnas. Noortevolikogu projektifondi tingimustega on võimalik tutvuda Viljandi linnavalitsuse kodulehel.

Kokku on noortevolikogul jagamiseks veidi üle 2000 euro ning projekti tegevused võivad aset leida ka järgmisel aastal, kuid toetus tuleb ära kasutada enne selle aasta lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles