Nädal Viljandi kaasava eelarve lõpuni. Juhib Jakobsoni kooli jalakäijate ala

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi kaasavat eelarvet juhtis esmaspäeva hommikul idee, millega tahetakse Jakobsoni kooli ette rajada jalakäjatele eraldi ala.
Viljandi kaasavat eelarvet juhtis esmaspäeva hommikul idee, millega tahetakse Jakobsoni kooli ette rajada jalakäjatele eraldi ala. Foto: Kuvatõmmis skeemist

Viljandi kaasava eelarve hääletus kestab järgmise esmaspäeva õhtuni. Praegu on kõige rohkem hääli kogunud Jakobsoni kooli jalakäijate ala turvaliseks tegemise idee.

Portaalis volis.ee oli esmaspäeva hommikuks Jakobsoni kooli jalakäijate ala turvaliseks muutmise idee poolt hääle andnud 119 inimest. Idee kirjelduses seisab, et Jakobsoni kooli majaesine liiklussõlm on kooli töötajatele, lapsevanematele ja linnarahvale olnud probleemiks juba aastaid. Parkla vastas oleva Riia maantee ja Puidu tänava ristmiku ehitustööd mullu suvel leevendasid muret vaid osaliselt ning nüüd tahetakse koolimaja ette haljasalale rajada jalakäijate ala. Haljasalalt tuleks eemaldada osa puid ja hekk ning rajada kõnniteeplaatidega sillutis. Jalakäijate ala peaks olema valgustatud ja pinkidega, et seal oleks võimalik mugavalt ja turvaliselt oodata.    

Teisel kohal on 55 häälega Leola tänava kõnnitee korrastamine alates Turu tänavast kuni Vaksali tänavani.

Pärast neid ideid on järgmiste ideede häälte arv juba üsna ühesugune. 29 inimest on hääletanud linnaruumi liigutatavate trikisõidu elementide lisamise poolt ning 28 häält on Posti tänava kõnnitee emade- ja lastesõbralikuks tegemisel ja lossimägede teeradade korrastamisel.

Iga kodanik saab hääletada kuni kolme idee poolt. Hääletuse õnnestumiseks peab vähemalt üks idee koguma 200 häält. Viljandi kaasava eelarve hääletusel on tänavu 14 ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles