Ühemehefirma võlud ja valud

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Andres Ansperi käe all valmivad huvitavad puidust valgustid.
Andres Ansperi käe all valmivad huvitavad puidust valgustid. Foto: Elmo Riig

Seda, et Viljandimaa ettevõtluse konkursil suisa kahes kategoorias nomineeritud osaühingu Päikesepuu omanik Andres Ansper on hingega asja juures, näitab juba asjaolu, et tema viimase aja tööpäevad on veninud lausa 14-tunniseks. Töökojas toimetab ta isegi pühapäeviti.

Oma tegevuse Päikesepuus võttis ta kokku lühidalt: teen igasuguseid puidust asju, aga enamasti mingeid natuke imelikke. «See oli vist 2011. aasta, kui sai see ettevõte registreeritud, kohe pärast Viljandi kultuuriakadeemia lõpetamist,» meenutas ta.

Osaühingu kauni kõlaga nime Päikesepuu taga ei ole Ansperi sõnul muud kui tõlge inglise sõnast «sunwood», mis omakorda tuleb mõistest «sun-dried wood» ehk päikesekuivatatud puit. «Minu seminaritöö teema oli Eesti tingimustesse ja väikeettevõtjale sobiva, päikeseenergial töötava puidukuivati väljatöötamine. Ettevõtte tegevusalaks pidigi saama selliste kuivatite ehitamine ja madala primaarenergiasisaldusega kvaliteetse tisleripuidu tootmine. Lisaks palkehitus, sest seda eriala ma õppisin,» rääkis ta ning lisas muigega, et ingliskeelne nimi oli ju tähtis, sest otse loomulikult pidi ta kohe hakkama välisturge vallutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles