Erakordsed olud hoogustasid tegemisi

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Osaühingu Puidukoda logistika- ja haldusosakonna juhi Rein Vaheoja sõnul tõi eriolukord kaasa palju ehitamist, mistõttu kujunes aasta ettevõttele heaks.
Osaühingu Puidukoda logistika- ja haldusosakonna juhi Rein Vaheoja sõnul tõi eriolukord kaasa palju ehitamist, mistõttu kujunes aasta ettevõttele heaks. Foto: Marko Saarm

Tänavuse aasta ettevõtte kategooria võitjal osaühingul Puidukoda läheb hästi, kuigi on olnud väga erakordsed olud.

«Arvasime, et meie turgudel tekib COVID-19 kriisi tõttu langus ja peame tegema töös muudatusi, aga tegelikkuses osutus see meile hoopis positiivseks,» selgitas Puidukoja logistika- ja haldusosakonna juht Rein Vahe­oja. «Kodudesse saadetud inimesed hakkasid oma maju ja maakodusid renoveerima, vahetasid välja näiteks välisvoodri või terrassi.»

Puidukoda tegeleb puidu väärindamisega. Saematerjal hööveldatakse kliendile sobivasse profiili, värvitakse ja vajaduse korral immutatakse. Ettevõte toodab erinevaid sise- ja välisvoodrilaudu ning põranda- ja terrassilaudu. Toormaterjalina kasutatakse enamasti põhjamaist puitu, millest enamik pärineb Põhja-Venemaa saeveskitest ja Soomest ning väiksemas osas Eestist, Lätist ja Valgevenest.

Ligikaudu 20 protsenti valmistoodangust müüb osaühing Eesti turule, seda enamasti Puumarketi kaudu. Viljandis on Puidukoja toodete edasimüüja osaühing Gethis. «Viljandis on nii mõnegi maja fassaad meie toodangust tehtud,» lausus Vaheoja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles