Pensionile jäävatele päästjatele ei terenda asendust

Eget Velleste
, reporter
Copy
Viie kuni kümne aasta pärast on 37 protsenti Viljandimaa päästjatest läinud pensionile. Riigikontrolli andmetel on neile asendajaid leida raske, sest töökoha soovijaid ei ole piisavalt.
Viie kuni kümne aasta pärast on 37 protsenti Viljandimaa päästjatest läinud pensionile. Riigikontrolli andmetel on neile asendajaid leida raske, sest töökoha soovijaid ei ole piisavalt. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa päästjate hulgas on enamuses pensioniealised töötajad, kelle üheaegne lahkumine tõotab tuua kibeda aja. Tänavune riigikontrolli aastaaruanne tõdeb, et üle riigi on terav päästeametnike defitsiit. Ees ootab pensionile mineku tõusulaine ja pole piisavalt uusi inimesi, kes tahaks päästjana tööle asuda. Olukorda ei paranda madal palk.

Viljandimaa päästepiirkonna juhi Jüri Sooviku sõnutsi on piirkonnas praegu ametikohad täidetud. Siiski on maakonnas 63 päästjat, kellest 23 läheb järgmise 5–10 aasta jooksul pensionile, ning see toob kaasa ohte. «Kui vabu töökohti on rohkem kui paar, võib juhtuda, et neid ei suudeta täita, ja päästemeeskonnad võivad jääda väiksemaks,» lausus Soovik.

Riigikontroll toob välja, et päästeameti tööjõu otsimise konkursid lähevad vett vedama sagedamini kui avalikus teenistuses keskmiselt: möödunud aastal luhtus neist 38 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles