Lehed said kokku riisutud

Sakala
Copy
Arvi Ohtla plaanib oma lehed ise jäätmejaama ära viia.
Arvi Ohtla plaanib oma lehed ise jäätmejaama ära viia. Foto: Elmo Riig

Viljandis Lembitu puiesteel said sellel nädalal puudelt langenud lehed kokku riisutud ja kottidesse pandud, ootama aiajäätmeid tasuta ära vedavat autot.

Kohati tundus, nagu oleksid inimesed joonlauaga järge ajanud, et ühtegi naabri lehte oma hunnikusse ei satuks. Mõned aiapidajad kühveldasid lehti kottidesse veel ööpimedaski.

Pensionär Arvi Ohtla, kes neljapäeval, reha käes, tööd tegi, sõnas, et ta hea meelega toimetab aias, sest muud tarka eriti teha pole. Oma lehed plaanib ta ise jäätmejaama ära viia.

Linna aiajäätmete tasuta prügilasse viimise teine ring algab 16. novembril ning kestab tavapäraselt nädala. Linn on jagatud viieks tsooniks ning iga päev viiakse puulehti ja oksi prügilasse ühest piirkonnast.

Oksad tuleb nagu varasematelgi aastatel taas koguda eraldi, lõigata kuni 1,3 meetri pikkusteks ja kokku siduda. Puulehtede, tõrude ja muude aiajäätmete kogumisel tuleb arvestada, et koti raskus ei ületaks 25 kilogrammi. Seotud oksad ja jäätmekotid tuleb tõsta kinnistu piiridest välja äraveole eelneval päeval.

Lehekotid ja oksapundid tuleb tõsta kinnistuga külgnevale tänavaalale või kinnistu mõttelisele piirile. Jäätmeveoauto inimeste eraterritooriumile ei sõida ja lehekotte hoovist ära ei koristata. Lehti ja oksi ei veeta ära ühel ja samal ajal, sest jäätmejaamas toimetatakse nendega eraldi. Seega ei ole vaja muret tunda, kui oksad viidi ära, aga lehed jäeti maha.

Viljandi Lembitu puiestee oli töönädala lõpuks paksult lehekotte täis kuhjatud.
Viljandi Lembitu puiestee oli töönädala lõpuks paksult lehekotte täis kuhjatud. Foto: Elmo Riig
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles