Vaiko Eplik tantsitab teatrilaval fantaasiaolendeid

Margus Haav
, reporter
Copy
Eesti üks hinnatumaid muusikuid Vaiko Eplik on vabal aja üsna suur teatrisõber, sügisel tuli tema sulest muusika kahele lavastusele.
Eesti üks hinnatumaid muusikuid Vaiko Eplik on vabal aja üsna suur teatrisõber, sügisel tuli tema sulest muusika kahele lavastusele. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Oktoobri lõpul jõudis Vanemuise teatris­ publiku ette Mare Tommingase Andrus ­Kivirähki raamatu ainetel loodud lasteballett «Tilda ja tolmuingel». Nädala­ eest tõi Karl Laumets Ugala teatris lavale Henrik ­Ibseni dramaatilise poeemi «Peer Gynt». Neid fantaasiaküllaseid lavastusi­ ühendab Vaiko Eplik, kes tegi mõlemale muusika.

Vaiko Eplik, teil on ka isiklikud teatrilavakogemused. Meenus aasta 2004 ja Juudase roll Vanemuise rokkooperis «Jeesus Kristus superstaar». Juudas oligi vist teie lava­debüüt?

Kindlasti. Olen osalenud kolmes muusikalis, ühe olen ise ka kirjutanud. Muusikalidest saigi asi minu jaoks alguse ja ma pean ütlema, et kui mind kutsuti Juuda rolli ettelaulmisele, siis naersin selle kutse üle ikka tubli kümme minutit. Hüsteeriliselt ja maniakaalselt. Kui esimene irooniahoog üle läks ning materjali kuulasin, ei tundunudki aga mõte minust muusikalis enam nii naljakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles