End haigeks töötanud inimene ajab aastaid kohtus hüvitist taga

Eget Velleste
, reporter
Copy
Toom Tekstiili endine töötaja Aldona Oja on kutsehaige, kellele ettevõte maksab igas kuus hüvitist. Pärast pensionile jäämist ei saa ta enam töövõimetoetust ja leiab, et Toom Tekstiil peaks ärajäänud osa kinni maksma. Ettevõte sellega ei nõustu.
Toom Tekstiili endine töötaja Aldona Oja on kutsehaige, kellele ettevõte maksab igas kuus hüvitist. Pärast pensionile jäämist ei saa ta enam töövõimetoetust ja leiab, et Toom Tekstiil peaks ärajäänud osa kinni maksma. Ettevõte sellega ei nõustu. Foto: Elmo Riig

Eluaegne õmbleja ja dekoraator Aldona Oja kulutas kuus aastat kohtuuksi, et saada tööandjatelt kutsehaigushüvitist. Nüüd on ta kohtutee uuesti ette võtnud, et endine tööandja Toom Tekstiil talle pensioni saamise tõttu vähem hüvitist ei maksaks. Toom Tekstiil esitas seepeale vastu­hagi, et parandada hüvitise maksmise korda.

Nii Toom Tekstiili kui Aldona Oja esindaja nõustuvad, et õigusaktides ei ole seni ühemõtteliselt reguleeritud tööandja kohustusi kutsehaigushüvitise maksmiseks töötaja vanaduspensioni ajal. Toom Tekstiili esindaja Kaia Kuusleri sõnutsi pole riigis neis küsimustes kõrgema kohtu praktikat, millele toetuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles