Nädalalõpp toob näpuotsaga öökülma ja üksikuid sajuhooge

Üllar Priks
, reporter
Copy
Nädala lõpus on oodata öökülma ja vähest vihma.
Nädala lõpus on oodata öökülma ja vähest vihma. Foto: Elmo Riig

Kuigi järgmistel öödel langeb temperatuur kohati miinuspoolele, on päeval soojakraade parasjagu nii palju, et sügiseselt soojapoolne ilm jätkuda saaks. Välja jalutama minnes tasub aga vihmavari kaasa võtta ning kummikud jalga torgata, sest siin-seal võib ilmataat veekraanid ikka lahti keerata.

Neljapäeval jääb kõrgrõhkkonna loodeserv Eesti kohale, kuid kõrgemates õhukihtides kannab valitsev õhuvool läänekaarest võrdlemisi niisket õhku ning seetõttu püsib pilvekiht taevas. Vihma sajab enam öösel, aga sajuhulk on ikka võrdlemisi väike. Päeval on vaid üksikuid sabinaid. Tuul puhub lõunakaarest, on sisemaal üsna nõrk, rannikul mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +4 kraadi, päeval on 4–7 kraadi sooja.

Reedel kõrgrõhkkond tugevneb ja katab võimsana kogu Venemaa ning selle lääneservas on Eestis mandri sisealadel ilm peamiselt sajuta. Saartel ja Väinamere piirkonnas tuleb aga vihma võimalusega arvestada. Lõuna- ja kagutuul muutub tuntavamaks, seda lääne poolt survestava madalrõhkkonna tõttu. Õhutemperatuur on öösel –1 kuni +3,  päeval on 3–7 kraadi sooja.

Laupäeval püsib kõrgrõhkkond Venemaa kohal ja selle lääneserv ulatub ikka üle Eesti idapiiri ning hoiab suurema osa Mandri-Eestist veel olulise sajuta. Samal ajal laieneb Norra merelt madalrõhkkonna kauge serv üle Skandinaavia ja Läänemere. Saartel ja läänerannikul ning ka Soome lahe ääres on vihma tõenäosus üsna suur. Jätkub lõuna- ja kagutuule tugevnemine, saartel ja looderannikul ulatuvad puhangud 15 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on öösel –1 kuni +3, päeval on 2–5 kraadi sooja.

Pühapäeval jõuab Atlandilt uus madalrõhkkond Šotimaale ja selle idaserv laieneb üle Läänemere, hoiab õhurõhuvälja pinget ning lõuna- ja kagutuul püsib võrdlemisi tugevana. Paksem pilvemass veel ei jõua ning sajuhooge on meil laiguti õhtuni, siis muutub sadu Lääne-Eestis laialdasemaks. Õhutemperatuur on öösel –2 kuni +3 kraadi, päeval on idapoolsetes maakondades 2–5, lääne pool 5–8 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles