Filmifestival laieneb lõunaeestlaste rõõmuks Tartusse

Üllar Priks
, reporter
Copy
Sel aastal saab Pimedate Ööde filmifestivali filme vaadata nii kinosaalis kui kodus interneti vahendusel.
Sel aastal saab Pimedate Ööde filmifestivali filme vaadata nii kinosaalis kui kodus interneti vahendusel. Foto: Markus Muide

Pimedate Ööde filmifestivali võistlusprogramm ja eredad palad tänavusest filmiaastast linastuvad Tartu PÖFF-il. Lisaks jõuab Tartusse suurel hulgal noortele mõeldud linalugusid "Just filmi" programmist.

Filmide ampluaa on lai: puudutakse põletavaid ühiskondlikke teemasid, ent jätkub ka mahlast huumorit. Esimest korda aitavad Tartu PÖFF-i kaaskorraldada Tartu filmifond ja loomemajanduskeskus ning kinopartner on Elektriteater.

Andres Kauts Tartu Elektriteatrist soovitab mängufilmide kõrval pöörata pilgu dokumentaalide poole. "Isiklikult ootan suure põnevusega huvitavaid dokumentaalfilme nagu "Trühvlikütid" või "Kiosk". Esimene neist on PÖFF Tartu avafilm," rääkis Kauts.

Viljandi inimestele pakub huvi kindlasti Olavi Ruitlase samanimelise romaani põhjal tehtud film "Vee peal", kus kandvas rollis on Ugala näitleja Aarne Soro.

Tartu PÖFF kestab 13.–29. novembrini. Filme saab vaadata Elektriteatris ja Athena keskuses. Esimest korda saab filme vaadata ka kodust lahkumata, sest 24. Pimedate Ööde filmifestival leiab aset nii kinodes kui virtuaalselt.

Kinodes rakendatakse spetsiaalselt koos terviseametiga väljatöötatud ohutusreegleid, et tagada turvaline kinoskäik. Maskid on rangelt soovituslikud, festival varustab nendega kõiki vaatajaid tasuta. Seansside vaheajal kinosaale desinfitseeritakse ja tuulutatakse. 

Kogu Tartu kava leiad siit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles