Tahad olla terve? Söö lillasid vilju ja jaluta männimetsas

Toivo Niiberg
, psühholoog
Copy
C-vitamiini­rikas eba­küdoonia on põhjamaine sidrun.
C-vitamiini­rikas eba­küdoonia on põhjamaine sidrun. Foto: Lilli Tölp

Paregu mõtleb ilmselt igaüks, kuidas ärevale ajale võimalikult turgeva tervisega vastu minna. Peamine eesmärk võitluses nakkushaiguste vastu on tugevdada oma immuunsüsteemi. Selleks on mitu võimalust. Pakun välja need, mis minu hinnangul on kõige käepärasemad ja toimivamad.

Ravimtaimed ja ravimseened

Kahjuks puuduvad looduses viirusi täiesti hävitavad taimed ja seened. Tugevamad viiruste arengut pärssivad ja immuunsüsteemi tugevadavad taimed on saialill, punane päevakübar ja greibiseemne ekstrakt. Viimast võtta külmetuse korral 15 tilka 3 korda päevas.

Järgneksid võilillejuurepulber (igal hommikul 1 kuhjas tl) enne sööki koos vee, tee või kohviga, teekummel, juurseller, sibul ja küüslauk.

Viimase aja uuringud näitavad, et sibul on isegi tugevam mikroobide hävitaja kui küüslauk. Seentest on tuntud tegelane must pässik ja taas unustuse hõlmast välja ilmunud teeseen, mis on tegelikult mitmete mikroseente ja bakterite sümbioos.

Eelista looduslikku C-vitamiini

Kõige tähtsam on manustada looduslikku, mitte sünteesitud vitamiini, mida on täis kõik toidulisandid ja muud tabletid. Sünteetilise C-vitamiini üledoseerimine toob kaasa peaaegu sama palju probleeme (eriti lastel ja vanuritel) kui C-vitamiini vähesus igapäevases toidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles