Viljandis käik sundis presidendi nelja seina vahele (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Eelmisel nädalal jagas president Kersti Kaljulaid Ugalas publikule maske ning kandis seda ruumis viibides ka ise. Ometi tuli tal jääda nakatunuga kokkupuute järel eneseisolatsiooni.
Eelmisel nädalal jagas president Kersti Kaljulaid Ugalas publikule maske ning kandis seda ruumis viibides ka ise. Ometi tuli tal jääda nakatunuga kokkupuute järel eneseisolatsiooni. Foto: Elmo Riig

President Kersti Kaljulaid teatas eile sotsiaalmeedia vahendusel, et jätab lähipäevil ära kõik kavandatud kohtumised ning püsib eneseisolatsioonis, sest puutus reedel Viljandis kokku koroonapositiivse proovi andnud inimesega.

Kersti Kaljulaid ei olnud eile nakatunu, vaid inimene, kes on nakatunuga kokku puutunud ja peab seega olema terviseameti juhtnööride kohaselt esmaspäevani eneseisolatsioonis. Teisipäeval andis ta koroonaproovi.

Sakalale pole teada, kes on nakatunu ja kus president temaga täpselt kokku puutus. Küll on teada, et ruumides kandis president enamasti maski ning seda tegid ka temaga vestelnud inimesed. Ainus koht, kus president poseeris fotograafidele ruumis maskita, oli vabariigi pillimehe võistluse võitja autasustamine pärimusmuusika aidas. Aida juhataja Tarmo Noormaa kinnitas teisipäeva lõuna ajal, et temale pole teatatud, et sellel kontserdil võis viibida mõni koroonapositiivse proovi andnud inimene.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles