Arboristid tõmbasid Viljandi uue määruse peale kulmu kipra

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Enne uut määrust pidi Viljandi linnavalitsus puudehooldust tellima vaid arboristidelt. Aprillis pügati puid, mille viimasest hooldusest oli möödas mitu aastat. Töid tegi osaühing OK Acer, kes on linnavalitsuse käesoleva aasta puuhooldus- ja raietööde lepinguline partner.
Enne uut määrust pidi Viljandi linnavalitsus puudehooldust tellima vaid arboristidelt. Aprillis pügati puid, mille viimasest hooldusest oli möödas mitu aastat. Töid tegi osaühing OK Acer, kes on linnavalitsuse käesoleva aasta puuhooldus- ja raietööde lepinguline partner. Foto: Elmo Riig

Eesti arboristide ühing on mures Viljandi volikogu otsuse pärast, mille kohaselt ei pea linna tellitud puudehooldust tegema enam arborist. Linnavõimu esindajad näevad asja mitut moodi.

Eesti arboristide ühingu juhatuse liige Martin Pau ütles, et varem nõudis Viljandi linnavalitsus puude hoolduslõikuse tegijalt arboristi kutsetunnistust, mis tähendas, et hoolduslõikust võis teha inimene, kes on õppinud õigeid töövõtteid ja ohutust ning tõestanud oma oskusi kutseeksamil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles