Liiklus Tallinna, Tartu ja Lossi tänaval muutus

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Tallinna tänaval saab nüüd liigelda nii, nagu tehti seda enne remonti, ning valgusfoorid töötavad.
Tallinna tänaval saab nüüd liigelda nii, nagu tehti seda enne remonti, ning valgusfoorid töötavad. Foto: Kadri Allikmäe

Täna kell 13 avati autodele Viljandis Tallinna tänava Uue ja Jakobsoni tänava vaheline lõik ning hakkasid tööle ka valgusfoorid. Vanalinna liikluskorraldus muutus kell 15:00. Muudatus tõi endaga kaasa ka paraja segaduse ning enamik autosid proovis Tartu tänaval sõita harjumuspäraselt.

Tallinna tänaval jätkub veel kõnni- ja jalgrattatee ehitus. Viljandi linna teedespetsialist Heikki Teearu sõnul plaanitakse teekatte joonimine jätta kevadeks.

Täna kella 15 paiku paigaldati uued liikluskorraldusmärgid Viljandi vanalinna ning 15:15, pisut enne reedeõhtust tipptundi, muudeti Tartu tänava suunda Tallinna ja Lossi tänava vahelisel lõigul.

Kui enne võis sõita Lossi tänava poolt Tallinna tänava poole, siis nüüd saab vastupidi Tallinna tänavalt Lossi tänava poole.

Ühtlasi muutub Lossi tänav Tartu ja Väike-Turu tänava vahel kahesuunaliseks, et Tartu tänava asemel kuidagi vanalinnast välja manööverdada.

Enamik autosid proovis peale muudatuse jõustumist täna kell 15:15 sõita Tartu tänaval siiski tavapärasel moel ega pannud muutunud liiklusmärke tähele. 

Heikki Teearu, kelle sõnul oli algselt muudatus plaanis kell 16:30 sõnas, et muudatus tuleb küll tipptunnil, kuid linnavalitsus ei tahtnud seda ka päris pimeda peale jätta. "Küll elab selle üle. Ma arvan, et reedel on see tipptund seal ka varem ära," sõnas Teearu.

Linnavalitsus palub liiklejatel hoolikalt jälgida liikluskorralduse muudatusi ja loodab, et uute korraldustega harjutakse kiiresti.

Liikluskorralduse muudatust on abilinnapea Kalvi Märtin põhjendanud sellega, et nii on võimalik tagada vanalinna väikestele äridele parem ligipääs ja lihtsustada teekonda Viljandi järve äärde.

Suur teetöö algas märtsi lõpus, kui Vabaduse platsi juures alustati asfaldi freesimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles