Leping sai allkirja ning Jaak Joala sammas valmib jõuludeks (10)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Skulptor Mati Karmin pakkus Jaak Joala mälestuse jäädvustamiseks välja niisuguse skulptuuri ning kaks inimest kolmeliikmelisest žüriist kiitsid selle mõtte heaks.
Skulptor Mati Karmin pakkus Jaak Joala mälestuse jäädvustamiseks välja niisuguse skulptuuri ning kaks inimest kolmeliikmelisest žüriist kiitsid selle mõtte heaks. Foto: Mati Karmini eskiis

Viljandisse kavandatava Jaak Joala skulptuuri leping sai neljapäeval allkirjad ning selle kohaselt peab kujur Mati Karmin teose 20. detsembriks 70 200 euro eest Posti tänaval valmis saama.

Töö tellija, mittetulundusühingu Meie Viljandi esindaja Harri Juhani Aaltoneni kinnitusel on skulptor avaldanud veendumust, et suudab töö lubatud ajaks lõpetada, ning avalikkuse kriitika nii kuju sobivuse kui selle valimisprotseduuri kohta pole pannud mittetulundusühingut plaanist loobuma.

Viljandi linnapea Madis Timpsoni sõnul on linna ja Meie Viljandi vahel sõlmitud lepingu järgi Meie Viljandile antud kõik õigused skulptuur Posti tänava parki püstitada. Tõenäoliselt on veel vaja paigaldusluba, kuid selle väljastamisel ei võta poliitikutest koosnev linnavalitsus arvesse ei kuju väljanägemist ega valimise protseduuri, vaid vaatab seda, kuidas on lepingut täidetud. «Kui lepingu vastu pole eksitud, ei ole meil mingit alust loast keelduda,» lisas linnapea.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles