Lisandus 131 positiivset. Viljandimaa kirja läinud nakatunu elab Kanepis

Sakala
Copy
Terviseameti andmeil on viimasel ööpäeval Viljandimaa statistikasse lisandunud nakatunu Kanepi hooldekodu elanik ja elab tegelikult Põlvamaal.
Terviseameti andmeil on viimasel ööpäeval Viljandimaa statistikasse lisandunud nakatunu Kanepi hooldekodu elanik ja elab tegelikult Põlvamaal. Foto: Arved Breidaks (Lõuna-Eesti Postimees)

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2198 koroonaproovi ja 131 neist osutus positiivseks. Viljandimaale lisandus üks positiivne proov, kuid terviseameti andmeil elab inimene, kes selle proovi andis, Kanepi hooldekodus.

Rahvastikuregistri andmetel lisandus enim nakatunuid, 95, Harjumaale. Ida-Virumaale tuli juurde kaheksa, Tartumaale kuus ja Pärnumaale neli nakatunut. Järva- ja Põlvamaale lisandus kolm ja Hiiumaale kaks positiivset. Peale Viljandimaa oli üks juhtum Jõgevamaal, Raplamaal, Valgamaal ja Võrumaal. Viiel positiivse tulemuse saanul polnud rahvastikuregistris elukohta märgitud. Tavaliselt on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 91,65 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud proovidest 5,3 protsenti.

Harjumaa 95 uuest juhtumist 78 on Tallinnas. 11 põhja regionaalosakonna piirkonda saabunud juhtumi puhul on nakatumise põhjuseks varasem kontakt haigega. Üks nakatumine oli Viru vanglas ja see juhtum anti üle ida regionaalosakonnale. Kolme juhtumi nakatumise päritolu on teadmata. Ülejäänud juhtumite nakatumiste päritolu on täpsustamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on rohkem kui 5100 inimest, kellest 776 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 19 kollet.

Ida-Virumaale laekunud ühel juhul anti nakkus edasi pereringis, kolmel juhul nakatuti koolis, ühel juhul töökohas ning kolmel korral toodi viirus sisse Venemaalt ja Inglismaalt.

Ida regiooni tööpiirkonnas on kaheksa aktiivset kollet ja jälgimisel rohkem kui 1600 inimest, kellest haigestunud on 272.

Rahvastikuregistri järgi Võrumaale laekunud juhtum on üle antud põhja regionaalosakonnale, sest inimene elab Harjumaal. Tartumaale lisandunud kaks haiget on varasemate haigete lähikontaktsed, ühel juhul toodi haigus sisse Ukrainast, ühel juhul on tegemist Põlvamaa hooldekodu kliendiga ning ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel. Viljandi- ja Valgamaale laekunud juhtumite puhul on tegemist Põlvamaa hooldekodu klientidega. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on ligi 512 inimest, kellest 88 on haigestunud, ning regionaalosakonna jälgimisel on üks 27 inimesega hooldekodu kolle.

Lääne regionaalosakonna jälgimisel on pereürituse kolle Hiiumaal ning kokku 364 inimest, kellest 74 on haigestunud.

Täna hommikul viibis haiglas 53 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel oli neli patsienti. Koju saadeti kolm inimest, kaks inimest viidi üle mitte-COVID-19 osakonda ja üks patsient viidi Ida-Viru keskhaiglast üle Tartu ülikooli kliinikumi. Uusi haigusjuhtumeid avati 14.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 565 COVID-19 haigusjuhtumit 551 inimesega.

Eestis on tehtud ligi 271 000 esmast proovi, nendest 5464 ehk 2 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonaproovide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kasvab ka nende juhtude osakaal, kus nakkuse allikas pole teada. Eelkõige Harjumaal ja Tallinnas teeb koroonaviiruse levik terviseametit murelikuks. Ta näeb selles piirkonnas lähikontaktsete arvu kiiret kasvu.

Haigena ära tööle ja kooli mine! Ära kohtu tõbisena sõpradega ega mine ühelegi üritusele või peole, isegi mitte korraks. Püsi kodus ja ravi end terveks.

Proov tuleb teha lasta esimesel võimalusel. Viimasel ajal on näha asümptomaatiliste viirusekandjate osakaalu kasvu. Terviseamet kutsub ka kergete haigusnähtude korral kõiki inimesi proovi andma minema!

Hangi infot usaldusväärsest allikast. Inimesi kutsutakse jälgima riigi ametlikke infokanaleid ja jagama edasi ainult seda teavet, mis on nende allikate kinnitatud. Lisainfot saab aadressidelt kriis.ee, terviseamet.ee ja telefoninumbril 1247.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles