Majaomanikud saavad toetust

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Rauba on rahul hoonega aadressil Posti tänav 44, mida omanik on juba kolm aastat järjest restaureerimistoetuste toel taastanud.
Monika Rauba on rahul hoonega aadressil Posti tänav 44, mida omanik on juba kolm aastat järjest restaureerimistoetuste toel taastanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui varem oli Viljandi arhitektuuriväärtusega hoonete omanikel olnud aega oma maja linna toega restaureerida kaks aastat, siis tänavu peab töö valmis olema aasta lõpuks.

Toetust saab küsida akende, uste ja luukide ning arhitektuursete detailide, näiteks rõdude, treppide, sammaste, tuulelippude ja piirete restaureerimiseks. Samuti toetatakse ehitise avariilise olukorra likvideerimist ja projektdokumentatsiooni koostamist.

Kuigi toetuseks mineva summa suurus on veel ametlikult kinnitamata, on see kõigi eelduste kohaselt 16 000 eurot nagu mullugi.

Restaureerimine tähendab originaaldetaili säilitamist ja taastamist põhimahus. Kui detail on täielikult amortiseerunud, tuleb uus valmistada vana täpse koopiana. Toetust ei eraldata katusekatte materjali vahetamiseks ja vihmaveesüsteemide uuendamiseks. Kui vana ukse või akna asemele pannakse poest ostetu, ei ole see samuti restaureerimine ja selleks pole mõtet toetust küsida.

Viljandi linnavalitsuse majandusamet on restaureerimistoetuste avalduste vastuvõttu juba alustanud ning neid saab esitada 1. märtsini. Enne avalduse esitamist on kasulik tutvuda restaureerimistoetuste ja -preemiate määramise korraga. Nii määrus kui restaureerimistoetuse avalduse vorm on linna koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles