Viljandi varjupaigast läks musta kassi kuul koju tavapärasest kolm korda rohkem kasse

Üllar Priks
, reporter
Copy
Varjupaikade mittetulundusühingu eestvedamisel on oktoober juba seitsmendat aastat musta kassi kuu.
Varjupaikade mittetulundusühingu eestvedamisel on oktoober juba seitsmendat aastat musta kassi kuu. Foto: Marko Saarm

Varjupaikade mittetulundusühingus on traditsiooniks tähistada sügiseti musta kassi kuud. See tähendab, et oktoobri jooksul sai nende kuuest varjupaigast viia musta või musta-valgekirju kassi koju tavapärase loovutustasu asemel vaid ühe euroga.

Kampaaniat tehti seitsmendat aastat ning see lõi seniseid rekordeid. Eriti rõõmsatoonilised olid tulemused Viljandi varjupaigas, kust aidati koju 26 musta ja musta-valgekirjut kassi ning ühtekokku võeti oktoobris 53 kassi. Varjupaiga juhataja Siiri Mängli sõnul on see absoluutne rekord – on koguni kolm korda suurem kui teistel kuudel.

Oktoober tõi kõigisse mittetulundusühingu varjupaikadesse hulga huvilisi ning kuu aja jooksul leidis endale kodu 86 musta või must-valget kassi. Eelmisel aastal pääses sel moel koju 85 ja 2018. aastal 52 kassi. Toona osales kampaanias aga ka Rakvere varjupaik, mida mittetulundusühing tänavu maist enam ei pea. Lisaks kahekordistus tänu musta kassi kuuga kaasnenud tähelepanule kõigi uude päriskoju pääsenud kasside arv. Kui tavaliselt saadab ühing ühes kuus koju sadakond kassi, siis tänavu oktoobris oli neid 205. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles