Ennuksemäe punker peaks uuesti valmima suvel

Alice Lokk
, reporter
Copy
Selline nägi Ennuksemäe punker välja enne viimast põlengut. Viljandi vald loodab, et punker ehitatakse uuesti valmis järgmise aasta sügiseks.
Selline nägi Ennuksemäe punker välja enne viimast põlengut. Viljandi vald loodab, et punker ehitatakse uuesti valmis järgmise aasta sügiseks. Foto: Elmo Riig

Viljandi vald loodab järgmise aasta sügiseks taastada kolme aasta eest tules hävinud Ennuksemäe metsavendande punkri. See tähendab valla rahakotist umbes 135 000 euro suurust väljaminekut.

Abivallavanem Rein Anton ütles, et punker tuleb ehedast puitmaterjalist ning tugevam ja kindlam kui varem. «Seinad kaetakse palkidega, mis on pikisuunas pooleks lõigatud,» lausus ta.

Kandev konstruktsioon tuleb abivallavanema sõnul betoonist, et rajatis ajas vastu peaks. «Ajalooliselt ei ehitatud metsavendade punkreid selleks, et need maa sees kümneid aastaid oleks. Need olid ajutised, sest loodeti, et mehed ei pea metsas maa all väga kaua olema. Meie eelmises metsavennapunkris oli ikkagi niiskust, kuigi ventilatsiooni­avad olid olemas ja luuke hoiti lahti. Aja jooksul puit pehkib,» rääkis Anton ja lisas, et betoon varjatakse puiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles