Mäeltküla tööstuspargi krunte saab edaspidi osta oksjonita

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Mäeltküla tööstuspargi kruntide hoonestusõiguse ostmiseks edaspidi oksjonil osalema ei pea. Neid saab soetada kinnisvarabüroo kaudu.
Mäeltküla tööstuspargi kruntide hoonestusõiguse ostmiseks edaspidi oksjonil osalema ei pea. Neid saab soetada kinnisvarabüroo kaudu. Foto: Marko Saarm

Viiratsi külje all paikneva Mäeltküla tööstuspargi kruntide hoonestusõiguse müümiseks edaspidi enam oksjone ei korraldata ning nende müügiga tegelevad kinnisvarabürood. Samal ajal kui Põhja-Sakala vald on tööstusparki ettevõtjate leidmisega hädas, usub Viljandi vallavalitsus, et Mäeltkülaga läheb paremini. Viimati korraldati enampakkumine kevadel ja siis sai omaniku kolm krunti.

Viljandi vallavanem Alar Karu nimetas põhjuseks, miks enampakkumistest loobuti, operatiivsust. "Et ei oleks nii, et ettevõtja ootab aasta või pool, millal oksjon tuleb," lausus ta. Karu sõnul ei tohiks olla ohtu, et säärase korralduse puhul tekib mõne krundi pärast rebimine. "Neid variante on seal territooriumil nii palju, et ei ole põhjust konkureerida."

Viljandimaal ei ole seni tööstusparkidega vedanud. Näiteks Põhja-Sakala valda rajatud Suure-Jaani tööstuspargi suhtes on mitu vallajuhti olnud lootusrikkad, kuid ikkagi seisab suur osa krunte tänaseni hooneteta ja ettevõtjad sinna tormi jooksnud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles