Viljandimaale lisandus kaks nakatunut, kogu Eestisse 82

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Viljandimaal tuvastati kaks uut nakatunut.
Viljandimaal tuvastati kaks uut nakatunut. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1739 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 82 tulemus osutus positiivseks. Viljandimaale lisandus kaks nakatunut, kes terviseameti andmetel on varasemate nakatunute lähikontaktsed.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid proove, 44, Harjumaale. Ida-Virumaale lisandus 17, Raplamaale kolm ja Viljandimaale kaks nakatunut. Järva-, Jõgeva-, Lääne-, Pärnu-, Põlva-, Tartu-, Valga- ja Võrumaa said juurde ühe nakatunu. Kaheksal positiivse proovi andnul polnud rahvastikuregistris elukohta märgitud. Tavaliselt on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 52,07.

Harjumaa juhtumitest 34 laekusid Tallinna. Kuue Harjumaa juhtumi puhul on tegemist varasema nakatunu lähikontaktsetega. Neli Harjumaa juhtum on sisse toodud Venemaalt, Belgiast ja Horvaatiast. Ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 2300 inimese, kellest 413 on haigestunud.

Eelmise ööpäevaga lisandus 26 Viru vangla kinnipeetava proovitulemus, tänahommikuses üldstatistikas kajastub neist kaheksa, sest kõik positiivsed proovid pole veel tervise infosüsteemi lisatud.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 700 inimese, kellest haigestunud on 134.

Jõgeva-, Valga- ja Võrumaa juhtumi puhul on tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega.

Täna hommikul oli haiglas 34 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel oli üks patsient. Koju saadeti üks inimene. Avati kolm haigusjuhtumit, üks neist tagantjärele.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 544 COVID-19 haigusjuhtumit 530 inimesega.

Eestis on tehtud rohkem kui 258 000 esmast proovi, nendest 4671 ehk 1,8 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonaprioovide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles