Vald müüs sümboolse tasu eest kaks vana tuletõrjeautot

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Tuletõrjeautod GAZ-66 on nelikveo tõttu abiks olnud kulupõlengute kustutamisel, kuid nüüd saavad kaks sõidukit rakendust Viljandi valla mittetulundusühingutes. Pildil samasugune masin Tartumaal kustutustööl.
Tuletõrjeautod GAZ-66 on nelikveo tõttu abiks olnud kulupõlengute kustutamisel, kuid nüüd saavad kaks sõidukit rakendust Viljandi valla mittetulundusühingutes. Pildil samasugune masin Tartumaal kustutustööl. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Viljandi vald otsustas, et annab sümboolse tasu eest ära kaks kasutuseta seisvat tuletõrjeautot. Nende uuteks omanikeks said kohalikud mittetulundusühingud.

Vallavanem Alar Karu sõnul oli GAZ-66 kunagi väga hinnatud ja leidis neljarattaveo tõttu kasutust näiteks kulupõlengutel, kuid nüüd on vallas tegutsevate päästekomandode tehnika niivõrd palju uuenenud, et rakendust neile kahele masinale enam pole.

«Näiteks Kolga-Jaani vabatahtlikud on saanud palju moodsamat tehnikat ning Mustla päästekomando on isegi garaažid suuremaks ja uhkemaks ehitanud ning saanud autod sinna sisse,» rääkis vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles